www.radiovedro.rs | Za vedriji dan          Skini ANDROID APP
TEL: +381 11 420 6996

Registracija

MAГАЗИН

21.03.2018


КРИМИНАЛНО-ОБАВЕШТАЈНЕ ВЕЗЕ


КРИМИНАЛНО-ОБАВЕШТАЈНЕ ВЕЗЕ САРКОЗИЈА И ЂУКАНОВИЋА: Раскринкан француски агент

 

Бивши председник Француске Никола Саркози ухапшен је под сумњом да је илегално финансирао своју изборну кампању 2007, а црногорској јавности је мање познато да између њега и, кандидата ДПС-а за председника државе, Мила Ђукановића постоје обавјештајно-криминалне везе.

 

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић својевремено је указао да је, представник Саркозијеве партије Унија за народни покрет и бивши обавештајац, Арно Данжан активно лобирао за власт у Црној Гори.

Према речима Медојевића, Данжан је, као посланик у Европском парламенту, вршио утицај на колеге у том дому да не потенцирају проблем организованог криминала и корупције у Црној Гори. Такође, навео је Медојевић, Саркозијев партијски колега је био укључен у заташкавање веза режима у Црној Гори са мафијом, као и стављање под тепих питања изборних манипулација и прогона критичара режима.

Подсећамо, против Ђукановића су подизане оптужнице за шверц цигарета, али он никада није процесуиран, док је Црна Гора истовремено оцењена “лидером у региону”.

Истраге су спроведене, али су оптужнице обустављане, јер је Ђукановића штитио дипломатски имунитет.

Индикативно је да је Данжан у блиским везама са контроверзним бизнисменом Станком Суботићем, који је близак Ђукановићев пријатељ, али и финансијер ДПС-а. Француско правосуђе је открило Саркозијево нелегално финасирање изборне кампање, на потезу је црногорско.