www.radiovedro.rs | Za vedriji dan          Skini ANDROID APP
TEL: +381 11 420 6996

Registracija

MAГАЗИН

04.03.2017


Мило опет хапси новинаре


Гојко Раичевић на саслушању због акције „Поштуј живот – задржи оружје“

Криминални режим Мила Ђукановића наставља са прогоном слободних српских медија у Црној Гори

Уредник портала „ИН4С“ Гојко Раичевић позван је синоћ у Центар безбједности Подгорица како би дао изјаву о акцији Поштуј живот, задржи оружје, коју је покренуо прије два дана.

Раичевић је позван на разговор по налогу основног тужиоца, на основу сумње да је случајем покретања именоване акције почњено дјело изазивања панике и нереда.

Иницијатор акције Поштуј живот – задржи оружје закупио је два билборда на којима су исписане поруке: „Спријечи несрећу, поштуј живот-задржи оружје“ и „Чињеница: Жртва која се супростави живи дуже“.

Раичевић се одазвао позиву и дао изјаву у подгоричкој полицији, саопштивши том приликом да је његова акција дубоко утемељена у црногорској традицији, гдје је право на посједовање оружја дефинисао још Законик из доба књаза Данила. Такође, он је навео и примјер законодавства САД-а, које важи за најдемократскије свјетско друштво, а у чијем Уставу је гарантовано право на држање и ношење оружја.

„Када су ме позвали из полиције понадао сам се да ме зову да ми саопште да су коначно нашли полицијске службенике који су ме напали 17. октобра 2015. године, који су ми пријетили 18. октобра, као и оне који су ме напали 24. октобра увече“, казао је Раичевић за Дан.

Напоменуо је да је недавно и министру унутрашњих послова упутио молбу да га прими на разговор, како би добио информацију из прве руке докле се стигло са наведеном истрагом.

„Међутим, тема разговора је отишла у другом правцу и испоставило се да сам позван да дам изјаву о акцији коју сам покренуо – Поштуј живот, задржи оружје“, казао је Раичевић Дану.

У изјави је навео да је 1. марта закупио два билборда на магистралном путу Подгорица-Даниловград и Даниловград-Никшић и појаснио мотиве у вези са покретањем акције.

„Циљ акције коју сам креирао је у складу са програмом око легализације оружја, коју спроводи МУП, односно то је један облик подршке њиховој акцији. Дужан сам захвалност режимским медијима који су дали нашој акцији бесплатну рекламу. Остајем привржен и посвећен реализацији овог пројекта који се чини јединим реалним у овом тренутку“, навео је он, додајући да се нада да ће, и поред ове медијске хајке режимских медија, јавност правилно разумјети поруку коју акција носи, а све у циљу јачања безбједности грађана и њихових породица.

„Јер, жртва која се супростави живи дуже“, поновио је иницијатор акције.

Додао је да с нестрпљењем очекује позив тужилаштва са надом „да ће ме поред објашњења ове акције, надлежни упознати и са резултатима истраге нерасвијетљених напада и полицијске тортуре која је спроведена и спроводи се нада мном“.