www.radiovedro.rs | Za vedriji dan          Skini ANDROID APP
TEL: +381 11 420 6996

Registracija

MAГАЗИН

27.12.2016


ОБАМА РАЗБЕСНЕО РУСЕ Москва: Ваш последњи потез доживљавамо као НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН!


Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да одлуку одлазећег председника САД Барака Обаме о смањењу рестрикција за наоружавање побуњеника у Сирији доживљава "непријатељским чином".
 
У Министарству спољних послова Русије овакву одлуку сматрају угрожавањем ратних авиона и војног особља Русије, преносе РИА новости.
 
 
Руска међународна новинска агенција (РИА) цитирала је Министарство при чему тврди како је администрација Барака Обаме пред крај његовог мандата покушала да закомпликује ситуацију у свету пре него што на његово место у јануару дође Доналд Трамп.
 
Барак Обама је укинуо одређена ограничења на наоружавање побуњеника у Сирији овог месеца, што су власти у Кремљу одмах назвале "јако опасним".
 
Америчка Влада дуго је инсистирала да опозицију која се бори против председника Сирије Башара ал-Асада представи као "умерењаке", одакле је проистекао и назив "умерени побуњеници".
 
Међутим, након што су се појавиле информације, документоване фотографијама и видео-снимцима, да у редовима побуњеника нема баш много умерених људи, већ махом припадника Ал-Нусра фронта, Пентагон је престао са финансирањем.
 
Ипак, Обамина одлука одшкринула је врата за нову помоћ побуњеницима, који су недавно, након скоро 5 година опсаде, у потпуности протерани из Алепа, другог највећег сиријског града.
 
Лавров: Русија, Турска и Иран помогле спасавању живота у Алепу
 
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да ће ова земља ближе сарађивати са Турском и Ираном око ситуације у Сирији.
 
Премас Лаврову, сарадње ове три земље помогла је у спасавању живота помагањем у евакуацији источног Алепа.
 
- Ми ћемо даље градити сарадњу с Анкаром, Техераном и другима а у региону око сиријског питања - рекао је Лавров.
 
Извор: Блиц