www.radiovedro.rs | Za vedriji dan          Skini ANDROID APP
TEL: +381 11 420 6996

Registracija

MAГАЗИН

27.02.2017


ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТИ И ЈАД И БЕДА СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ


Избори за Председника Републике Србије . Нови ријалити програм за најшире народне масе , прављење нових дилова , трошење буџетског новца и наравно убацивање у игру нових играча у зависности од жеља и инструкција газда са запада и окупационих  власти .  Наравно са егзистенцијалне стране за нас свакако најважнији разлози су последњи , односно нови играчи старих непријатеља и нови покушаји кроз нове приче да се старе агенде изврше и приведу крају . Јер окупаторима се наравно жури , већ предуго траје ово мрцварење Србије ,а светска слика и односи снага су се увелико променили у последњих неколико година . 

Продубљивање  духа поделе међу Србима , регионализација и гетоизација територија , тотална економска деструкција и уништавање последњих покушаја отргнућа од леденог и смртног стиска Нато структура и  пропасти зване Европска унија .

У трци све један до другога кандидати очајне политичке прошлости , авети мрачних удбашких времена , фрикови из дијаспоре , и по мени најопаснији васкрсли полуграђанери погурани великим западним парама готово  епски јунаци у борби за достојанство и права грађана и са устима пуним оних бедних и несрећних фраза које добро памтимо из 2000. а које знамо шта су нам донеле . Ево још увек не можемо да поверујемо да  већ  нисмо у ЕУ и раме под раме са свом том предивном дружином која нам је све покрала , осрамотила нас и понизила где год је стигла , отела скоро четвртину територије и успут бесомучно бомбардовала пре само 17 година .

О војводама , патриотама , транџама из САД , наркоманима и лудацима не бих трошио много речи , јер њихов неуспех је увек загарантован у једном таквом холивудском спектаклу на позорници модерне Србије , али неколико речи о углађеним и оштрим борцима за тековине ДС-а , америчког сна и европске вредности  би требало да се чују .  Како је дошло до тога да најозбиљније кампање поред великог тате , имају Вук , мали од Бориса  још мањи од Поздерца , Јеремић и Саша Јанковић ,човек изјава у новинама и допис скупштини у последњих неколико година , наводни заштитних грађана опскуран тип постављен и несмењив хатишерифом окупатора .

Обојица финансирани од запада , научени од најбољих десперадоса светске олигархије , отворени дупељубци и слепи заљубљеници у  болесну лаж звану људска права и демократија на ујка Семов начин , готово преко ноћи су постали најозбиљнији ако не и једини против кандидати усамљеном јахачу Лигњославу у тој бескрајној прерији српске политичке беде и осредњости. Наравно не рачунајући црвеног војводу удбашког доушника који увек може да изненади , играјући на карту просечног српског предратног лудила , на које ови избори већ помало и подсећају .  У региону напето , у свету напето , звецка се на све стране ко са чиме има , код нас позната реторика ниских страсти и родољубиве сентименталности и подела велика као што није била од лажне револуције досманлија купљених да све продају .

И опет имамо исту ситуацију , нагомилано незадовољство народа , неправду и лоповлук на све стране , једног који воли да влада и држи све конце у рукама и неколико њих , лепих и модерних , гласних и са напамет наученим текстовима својих газда , као у фазону не би они али више не може овако и једино они нуде спас и коначно праву слободу за ову напаћену земљу. Исте приче исте фразе , исти финансијери и исти налогодавци и што је најгоре исто кукавичко лице бледог студента заљубљено загледаног у кошмар и смрт Србије . У Рајх ,у силу , у  отуђеност и бездушност западног система са врховним богом новца  као мером самобитности и задовољства . 

Србија , између балске дворане и блатњаве мртваје , између Босовог одела и опанака , између грађанера и сељака , између  дезертера и хероја . А све у обланди судбоносног, да , или судбоносног , не .И све у причи , а после нас пропаст .И све у причи , нисмо ми криви него ви како будете гласали .

Бојим се да је за нас данас опасније него икада да наседнемо поново на причу о вредностима запада , о императиву европских интеграција и срећи негде тамо ван нас по цену свих нас .Већа је опасност од углађених разочараних интелектуалаца  . Већа је опасност од разних паткица и  геј љубимаца , данас него икада зато што иза њихових испегланих одела и прича о систему који функционише , стоји опет  чиста структура хаоса из разлога што иза њих и не стоји ништа друго до корпократских интереса и  идеје асимилације нас коначно у њих . Оне тамо далеке и ружне , лажне и зле , уплашене и одавно поробљене , неслободне и  нама у суштини стране и несрећне људе. Да заборавимо ко смо и да постанемо оно што нисмо. Овога пута поћи за  граћанерском опцијом било би равно дуплом самоубиству ,пошто смо ту чорбу већ кушали горком кашиком . У тој љиховој игри , ко плаћа диктира и правила игре и ту је сва прича завршена .

И поред целе ове кратке причице о грађанерским лажаријама и Лигњиним аферама и судбоносним изјавама , не смемо заборавити да је трка за Председника Србије ипак трка за једну манекенску и суштински немоћну функцију , више протоколарну и прилично ограђену од озбиљних одлука . И намеће се питање , зашто је одједном толико битна да сви гребу и желе је за себе ?  Шта се ваља иза целе приче и какво време долази ? Ко и када ће променити устав и постати нови Монарх на челу Србије и коначно чија је то све идеја и жеља , пошто ових несрећника што играју ову представу сигурно није .

А питање за све нас је, да од два зла , поново као и увек , изаберемо мање , пошто добру опцију овај народ и ова земља нису видели већ вековима . Систем је труо и као такав је и замишљен .Хоћемо ли како тако опстати и поново се уздићи или нестати и заувек бити неко други ,нешто намењено да нестане .

Избори су сваки дан , ако знамо за шта се боримо .

 

Никола Орландић