www.radiovedro.rs | Za vedriji dan          Skini ANDROID APP
TEL: +381 11 420 6996

Registracija

MAГАЗИН

16.12.2016


ВИДЕО: НАЈПОЗИТИВНИЈИ ТРЕНУЦИ ЛАВРОВЉЕВЕ ПОСЕТЕ СРБИЈИ


«Сергеј Лавров у званичној посети Србији…» — уобичајена фраза за увод у вести о политичким састанцима. Али да ли смо ми посету Лаврова Србији доживели као чисто политичку?
 
Наравно да се говорило о развоју билатералне сарадње, економском развоју, геополитици и безбедности, што је веома важно у садашњој поприлично сложеној глобалној ситуацији. Али се ипак нашло времена и за важне духовне тренутке.
 
Лавров је положио венац на гробљу ослободиоцима Београда, уписао се у спомен-књигу. И сви смо прокоментарисали краснопис Сергеја Лаврова.

 

„Јунаштво и храброст југословенских и совјетских војника који су дали своје животе за ослобођење Београда, заувек ће остати у нашим срцима. Вечна слава јунацима који су донели слободу и мир народима земаља Европе!“
 
 
 
Дирљив моменат је био уручивање поклона бивших високих официра Југословенске армије и резервних официри Српске војске Лаврову за породицу Олега Пешкова, руског официр који је трагично погинуо на небу изнад Сирије. Тиме су српски официри показали колико саосећају са недаћама руског народа и колико су и сами поносни на руску војну славу.
 
Сергеј Лавров је добио поклон и од директора Архива Србије — књигу о историјату српско-руских односа. Поклонили смо руском министру и копоран, српску народну ношњу са Космета.
 
Гледајући видео-снимке Лавровљеве посете Србији, Руси су на друштвеним мрежама често коментарисали да је њихов министар спољних послова коначно у посети земљи у којој може мало да се опусти и у којој неће одговарати на незгодна питања новинара.
 
Припремили смо за вас најпозитивније тренутке посете Лаврова Србији уз руску песму Дан победе.
 
Извор: